‘’Voor mij, echt? Mijn eigen knuffel’’? - Knuffel Tegen Eenzaamheid
15862
post-template-default,single,single-post,postid-15862,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

‘’Voor mij, echt? Mijn eigen knuffel’’?

‘’Voor mij, echt? Mijn eigen knuffel’’?

Gisteren was de aftrap van de actie ‘’Knuffel tegen Eenzaamheid’’. Wat was dit een onvergetelijk dag. Samen met de Heerlense wethouder Adriane Keulen hebben wij de knuffels opgehaald die ingezameld zijn door de leerlingen, ouders en docenten van Basischool Tarcisius in Heerlen.

Daarna gingen wij samen naar de Sevagram verzorghuizen Molenpark en Oranjehof (kleinschalig wonen) en dit was het mooiste moment van de dag.

Wij hebben dankzij iedereen die een knuffel heeft geschonken 150 ouderen met dementie een blije kerst bezorgd. De bewoners konden niet geloven dat de knuffels echt voor hen waren.

Wij hoorden vaak ‘’Is dat echt voor mij?’’, of

-‘’Maar ik heb geen kleinkinderen’’,

-‘’Maar dit cadeau is voor u’’

‘’Voor mij, echt? Mijn eigen knuffel’’?

De bewoners vertelden vaak dat zij vroeger ook knuffels hadden en nu hebben zij ook een eentje gekregen.

Er was een echtpaar die tegelijk hun cadeaus uitpakte, ze kregen allebei toevallig een konijnenknuffel en waren zo ontzettend blij daarmee. Ongelofelijk dat zij als echtpaar ook nog hetzelfde gekregen hebben.

Er waren ook mensen die in bed lagen en die geen kracht meer hadden om de cadeaus zelf uit te pakken of om iets te zeggen, maar er verscheen wel een glimlach op hun gezicht en blijdschap in hun ogen.

Wij konden ook heel moeilijk contact leggen met een bewoonster die aan de dementie leed. Zij kreeg het cadeau maar zij reageerde niet. Pas na een tijdje, deed ze haar cadeau open en pakte de knuffel vast alsof die altijd van haar geweest was. Zo vertrouwd.

Adrian Keulen, wethouder van Heerlen hielp ook mee.

“Dit is een geweldige actie. Ik heb het ook meegedaan vorige jaar met Victoria. Dit is gewoon hartverwarmend om te zien hoe dat ook ontvangen wordt bij mensen en het feit dat jong meisje het doet samen met school, samen met leerlingen van Tarcisius dat is emotioneel bijzonder. Eigenlijk heb ik er geen woorden voor’’.

Marion Schmitz, Manager Marketing, Communicatie en Fondsenwerving van Sevagram, partner van de actie ‘’Knuffel tegen Eenzaamheid’’ zei:

“Sevagram als zorgorganisatie heeft mensgericht zorg heel hoog op haar agenda staan. En de knuffelactie van Victoria vinden wij gewoon fantastisch. Het biedt onze cliënten een houvast, zij hebben een vertrouwde knuffel en met de komende kerstdagen is het gewoon gespreksstof. Dus ik vindt het helemaal waanzinnig goed.”

Gisteren was ook het Jeugdjournaal aanwezig en zij hebben deze geweldige uitzending gemaakt.

https://jeugdjournaal.nl/artikel/2315494-victoria-zamelt-knuffels-in-voor-eenzame-ouderen.html

 

En ook de Poolse Publieke Televisie zender die internationaal voor miljoenen mensen wereldwijd uitzendt was van de partij. Met dank aan Hub Meessen van  Mobile Live TV voor beelden!

Maar wij zijn nog niet klaar. De komende dagen zijn wij nog druk bezig om de knuffels letterlijk en figuurlijk aan lieve en eenzame mensen uit te delen.

De leerlingen van Basischool Tarcisius, hun ouders en docenten hebben dit jaar ongeveer 400 knuffels verzameld! Dat is bijna twee keer zo veel als afgelopen jaar!

Daarnaast hebben wij ongeveer 200 knuffels opgehaald dankzij sportschool MGF, Wintertijd, Heerlen Mijn Stad, ook Jan Mans en Emil Szarkowicz hebben knuffels gedoneerd!

Knuffel tegen Eenzaamheid is ook gesteund door Tomasz Karawajczyk ltimprenta.nl en Mornel Web Team www.mornel.com.

Foto: © Copyright www.communications-unlimited.nl, 2019. All rights reserved

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.