Knuffel tegen eenzaamheid kerstactie 2023 afgerond - Knuffel Tegen Eenzaamheid
16215
post-template-default,single,single-post,postid-16215,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7,vc_responsive

Knuffel tegen eenzaamheid kerstactie 2023 afgerond

Knuffel tegen eenzaamheid kerstactie 2023 afgerond

Victoria Bruggeman

Op 23 december brachten we een hartverwarmend bezoek aan het Onze Lieve Vrouw Zorghuis van Delphinium in Voerendaal. Daar deelden we niet alleen mooie knuffels uit, feestelijk verpakt in kerstpapier, maar ontvingen we ook warme knuffels terug van de bewoners zelf. Deze betekenisvolle uitwisseling was de allereerste stap van het ‘Knuffel tegen Eenzaamheid’ initiatief voor Delphinium. 

©Knuffel tegen Eenzaamheid

Een van de momenten die bij ons bleef, was dat een van de bewoonsters niet kon geloven dat de knuffel voor haar bedoeld was. Ze werd er helemaal emotioneel van en begon voor de knuffel te zorgen. De bewoners waren enorm enthousiast. En wat wij hebben gemerkt, is dat de knuffels altijd een belangrijk plekje kregen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan naast het kopje koffie, op het bedje of op de rollator. Toen wij weggingen, kregen we een applaus en zelfgemaakte cadeaus van de bewoners. Dit zal voor altijd bij ons blijven. 

 

©Knuffel tegen Eenzaamheid

©Knuffel tegen Eenzaamheid

Delphinium biedt een alternatief voor mensen voor wie zelfstandig thuis wonen niet meer haalbaar is. Dit alternatief komt in de vorm van kleinschalige particuliere woonvormen, speciaal gericht op mensen met een beperkter budget. Hier kunnen zij rekenen op zorg en aandacht voor welzijn. 

 Het is echt mooi om te zien hoe samenwerking met verschillende groepen door de tijd heen echt iets moois heeft opgeleverd. Het laat nog eens zien hoe belangrijk het is om samen te werken voor het welzijn van iedereen in onze gemeenschap. 

©Knuffel tegen Eenzaamheid

Foto’s: ©Knuffel tegen Eenzaamheid

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.