Over ons - Knuffel Tegen Eenzaamheid
15290
page-template-default,page,page-id-15290,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Over ons

Knuffel tegen eenzaamheid

Mijn naam is Victoria Bruggeman. Ik ben 12 jaar en ik woon in Heerlen, in Limburg. Mijn zieke opa woonde samen met mijn zieke oma in een verpleeghuis. Mijn opa is helaas in november 2019 overleden en mijn oma in juli 2020.

Toen ik ze bezocht zag ik dat veel oudere mensen daar erg eenzaam waren. Ik zag bijna nooit familie bij de oudere mensen en vond dat erg zielig. Toen ik een keer mijn lievelingshondenknuffel meenam en deze aan een oudere vrouw gaf, was ze zó blij. De keren erop gaf ik een teddybeer en een hartje aan een paar andere bewoners van het zorgcentrum. Een oudere mevrouw zei dat ze met het knuffelhondje naar bed ging en altijd vrolijk wakker werd omdat ze dan niet alleen was. Toen dacht ik dat ik iets aan moet doen om de lieve oudere mensen blije momenten te bezorgen. Ik heb me opgegeven voor de functie van de kinderburgemeester/wethouder van Heerlen en ik werd gekozen met 5 andere kinderen. Ik zette me direct in voor de oudere, eenzame mensen en jongere mensen in rolstoelen. Ik wilde dat ze niet buitengesloten thuis zaten maar bij voorbeeld makkelijk het bezoek van Sinterklaas konden bijwonen. Dat is me gelukt. Daarnaast heb ik de ‘’Knuffel tegen eenzaamheid’’ actie opgezet op mijn basisschool Tarcisus in Heerlen. Ik vroeg kinderen of zij knuffels die ze niet meer nodig hadden zouden kunnen doneren in een mooi kerstpapier voor eenzame mensen in de verpleeghuizen voor de kerst. Dat was een groot succes. Wij hebben ongeveer 200 knuffels verzameld in 2018 en in 2019 al meer dan 600!!! Allemaal mooi, allemaal schattig, allemaal met liefde geschonken. Dat hebben de oudere, eenzame mensen enorm gewaardeerd.

Lees meer hier: https://knuffeltegeneenzaamheid.nl/category/news/

 

Photos: Communications-Unlimited.nl. © Copyright www.communications-unlimited.nl, 2018. All rights reserved

Sinterklaas voor iedereen

Het Sinterklaasfeest is er voor iedereen, voor gezonde en zieke kinderen, voor kinderen die goed kunnen lopen en kinderen die in rolstoel zitten, maar ook voor oma’s en opa’s in de rolstoelen die met hun kleinkinderen Sinterklaas willen bezoeken.
Daarom hebben we samen met de gemeente Heerlen en de organisatie “Heerlen mijn stad” gezorgd voor de nieuwe aanpak van het Sinterklaasfeest vanaf 2018 in Heerlen.

Lees meer hier: https://knuffeltegeneenzaamheid.nl/sinterklaas-voor-iedereen/

Photos: Communications-Unlimited.nl. © Copyright www.communications-unlimited.nl, 2018. All rights reserved