Knuffel Tegen Eenzaamheid - Knuffel Tegen Eenzaamheid
15645
post-template-default,single,single-post,postid-15645,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Knuffel Tegen Eenzaamheid

Knuffel Tegen Eenzaamheid

Ik heb de ‘’Knuffel tegen eenzaamheid’’ actie opgezet op mijn basisschool Tarcisus in Heerlen. Ik vroeg kinderen of zij knuffels die ze niet meer nodig hadden zouden kunnen doneren in een mooi kerstpapier voor eenzame mensen in de verpleeghuizen voor de kerst. Dat was een groot succes. Wij hebben ongeveer 200 knuffels verzameld. Allemaal mooi, allemaal schattig, allemaal met liefde geschonken. Dat hebben de oudere, eenzame mensen enorm gewaardeerd.

De knuffels werden officieel opgehaald bij onze school door wethouder Adriane Keulen.

van rechts naar links: directeur Basischool Tarcisius mevr. Maud Deckers, wethouder mevr. Adriane Keulen.

Wij hebben de zorgcentra Tobias, Bergweide, Pius Veste en Molenhoek bezocht. Overal waren de mensen zeer emotioneel, ontroerd en konden niet geloven dat de cadeaus voor hen waren. Sommige bewoners waren erg ziek, lagen op bed, en hadden niet meer de kracht om te kunnen zitten, maar wel de kracht om te lachen toen ze knuffels zagen. Dat was heel special.

 

 

De bewoners namen de knuffels mee naar hun eigen kamer en velen namen de knuffels mee naar bed. Wij hoorden dat ze de volgende dag vrolijker wakker werden vanwege de knuffels die met de liefde geschonken werden.


Een van de vele mooie verhalen is het volgende: Er was een mevrouw die een knuffelhondje kreeg. Toen ze zag dat het een hondje was moest ze huilen. Toen ik haar knuffelde en vroeg waarom zij verdrietig was zei ze dat ze niet verdrietig was maar zeer blij, omdat zij naar het verzorghuis haar hondje niet mocht meenemen en zij miste hem. Maar nu heeft ze haar hondje terug!

Foto’s: Communications-Unlimited.nl. © Copyright www.communications-unlimited.nl, 2018. All rights reserved

Lees meer hier:

De Telegraaf: Victoria (10) deelt knuffels uit aan eenzame ouderen

De Limburger: Heerlen krijgt kwart miljoen om eenzaamheid tegen te gaan.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.