Knuffel tegen Eenzaamheid editie 2019 afgerond - Knuffel Tegen Eenzaamheid
15898
post-template-default,single,single-post,postid-15898,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7,vc_responsive

Knuffel tegen Eenzaamheid editie 2019 afgerond

Knuffel tegen Eenzaamheid editie 2019 afgerond

Vandaag hebben wij de actie Knuffel tegen Eenzaamheid editie 2019 afgerond. Voor onze actie hebben wij 6 verzorghuizen bezocht en daarnaast persoonlijk een aantal eenzame ouderen bezocht. We hebben hierbij letterlijk en figuurlijk knuffels aan lieve en eenzame mensen uitgedeeld.

Wat waren het hartverwarmend dagen!

Wij hebben dankzij iedereen die een knuffel heeft geschonken met name ouderen met dementie op gesloten afdelingen een blije kerst bezorgd. De bewoners konden niet geloven dat de knuffels echt voor hen waren. De ouderen moesten lachen, waren ontzettend dankbaar en ontroerd.

Wij hoorden vaak ‘’Is dat echt voor mij?’’, of

-‘’Maar ik heb geen kleinkinderen’’,

-‘’Maar dit cadeau is voor u’’

‘’Voor mij, echt? Mijn eigen knuffel’’?

Er was een echtpaar die tegelijk hun cadeaus uitpakte, ze kregen allebei toevallig een konijnenknuffel en waren zo ontzettend blij daarmee. Ongelofelijk dat zij als echtpaar ook nog hetzelfde gekregen hebben.

Er waren ook mensen die in bed lagen en die geen kracht meer hadden om de cadeaus zelf uit te pakken of om iets te zeggen, maar er verscheen wel een glimlach op hun gezicht en blijdschap in hun ogen.

Wij konden ook heel moeilijk contact leggen met een bewoonster die aan de dementie leed. Zij kreeg het cadeau maar zij reageerde niet. Pas na een tijdje, deed ze haar cadeau open en pakte de knuffel vast alsof die altijd van haar geweest was. Zo vertrouwd.

Adrian Keulen, wethouder van Heerlen hielp ook mee.

“Dit is een geweldige actie. Ik heb het ook meegedaan vorige jaar met Victoria. Dit is gewoon hartverwarmend om te zien hoe dat ook ontvangen wordt bij mensen en het feit dat jong meisje het doet samen met school, samen met leerlingen van Tarcisius dat is emotioneel bijzonder. Eigenlijk heb ik er geen woorden voor’’.

Marion Schmitz, Manager Marketing, Communicatie en Fondsenwerving van Sevagram, partner van de actie ‘’Knuffel tegen Eenzaamheid’’ zei:

“Sevagram als zorgorganisatie heeft mensgericht zorg heel hoog op haar agenda staan. En de knuffelactie van Victoria vinden wij gewoon fantastisch. Het biedt onze cliënten een houvast, zij hebben een vertrouwde knuffel en met de komende kerstdagen is het gewoon gespreksstof. Dus ik vindt het helemaal waanzinnig goed.”

De leerlingen van Basischool Tarcisius, hun ouders en docenten hebben dit jaar ongeveer 400 knuffels verzameld! Dat is bijna twee keer zo veel als afgelopen jaar!

Daarnaast hebben wij ongeveer 200 knuffels opgehaald dankzij sportschool MGF, Wintertijd, Heerlen Mijn Stad, en ook Jan Mans en Emil Szarkowicz hebben knuffels gedoneerd!

Knuffel tegen Eenzaamheid is ook gesteund door Tomasz Karawajczyk ltimprenta.nl en Mornel Web Team www.mornel.com.

 

Wij willen iedereen die ons heeft gesteund van harte bedanken. Wat zijn jullie toppers. Kunnen wij volgend jaar weer jullie rekenen?

Foto: © Copyright www.communications-unlimited.nl, 2019. All rights reserved

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.